Yeni Mezunların Gelecek Dertleri (Bölüm 3: Sevmediklerini de Keşfet)

Bu yazının birinci bölümü: Yeni Mezunların Gelecek Dertleri (Bölüm 1: Realistik Optimizm)

Bu yazının ikinci bölümü: Yeni Mezunların Gelecek Dertleri (Bölüm 2: Kariyer Seçimi ve Yetenekler)

Üniversite mezunlarının, üniversite seçimi yapacakların, iş hayatına atılanların karar süreçlerinde destek olmak amacıyla hazırladığımız sohbetlerin üçüncü bölümünde şu konuları tartıştık:

  • Neyi sevmediğini iyi bil, ki sevdiğini tam sevesin.
  • Yön değiştirebilmek için hiç bir zaman geç değil, yatay mobilite her zaman mümkün
  • Modern çağın attığı kazıklar ve neyi sevdiğini keşfetmenin zorluğu
  • Gerçek dünyayı algılayamadığımızda cevabı nerelerde arıyoruz?
  • Altın Kelepçeler, kıdem tazminatları ve değişimden korkar hale gelmek.
  • Bir gecelik başarının arkasında yatan onlarca yıllık çaba, çaba sarfetmekten korkmamak.
  • Yeni mezunlar ile kıdemli profesyoneller arasında köprü kuran bir girişim Yeni Mezun Kariyer bilgi paylaşım platformu nasıl kuruldu?
  • Bağlı bir dünyada bağlantılarını iyi kullan.

 

Üniversite’den mezun olma arifesinde olan herkesin çok iyi bildiği bir gerçek var, iş bulma süreci oldukça büyük zorluklar barındıran, pek adil olmayan ve çok farklı dinamikleri olan bir süreç. Özellike çoğu üniversiteden mezun olmuş ya da mezun olmaya yaklaşan kişi nasıl bir iş arama süreci yaşaması gerektiğinin farkında değil. Henüz bu noktaya bile gelmeden, ilk olarak kişinin kendi geleceği ile ilgili seçimlerini doğru yapması bunun içinde kendini farkında olması ve doğru kriterleri düşünerek çaba göstermesi gerekiyor. Tüm bu noktaları düşündüğümüzde sektör tecrübesi olan, işini bilen ve genç mezunlarla çalışmış kişilerin daha çok deneyimlerini aktarmaları gerektiğini ve bunun herkes için daha faydalı olacağını düşünüyoruz. Bu tür konuşmaların ve sohbetlerin arkasındaki asıl motivasyonun bu olduğunu hatırlatmadan geçemedim. Bu yüzden, eğer karar aşamasındayız çevrenizdeki insanlardan olabildiğince yararlanmaya, eğer bu karar sürecini geçmişte bıraktıysanız da Yeni Mezun Kariyer Linkedin Grubu gibi platformlar üzerinden deneyimlerinizi paylaşmaya çalışabilirisiniz. Üniversite mezunlarının iş seçimi önemli ve gelecek etkileri yüksek bir konu; bu kesin.

Bu sohbetten faydalandıysanız ve keyif aldıysanız gelecek güncellemeleri kaçırmamak için sol taraftan mail grubuna katılın. Aklınızdaki soruları ise tereddüt etmeden sorun ve yorumlarınızı lütfen paylaşın.

Sevgiler,
Ozan.

Bir cevap yazın

Your email address will not be published.