Startups Grow With People

Yeni kitap duyurusu

Startups Grow With People, yani son 12 aydır uğraştığım yeni kitabımın çıkış tarihini 29 Mayıs olarak belirledim. Hemen şu anda Amazon’dan önsipariş verebilirsiniz. https://www.amazon.com/dp/B07D25GVG5 (Ayrıca 3’te 1 fiyatına almış olursunuz).

Bu yazıyı 29 Mayıs tarihinden sonra okuyarsanız da hem ekitap hem basılı halini hemen alıp okumaya başlayabilirsiniz.

Şimdi asıl konu, kitaba geleyim. Girişimlerin başarısına en doğrudan etki eden faktör insanlar. Bir girişim içerisindeki en karmaşık değişkenler onlar. İyi uyum ve performans gösterdiklerinde iş uçuyor, tam tersi olduğunda iş çakılıyor.

İnsan kararlarının en kritik olduğu üç alan:
1-Doğru Ortak Seçimi
2-Doğru İşe Alımlar (özellikle ilk katılanlar)
3-Doğru Kurum/Şirket Kültürünü Oturtmak

İşte bu üç alanda çok temel bazı prensipler var. Bu prensiplere dikkat edince daha iyi kararlar almak ve işi büyütmek mümkün. Bu prensipleri, neler dikkat edilmesi gerektiğini aktardım. Bol bol somut örnek, durum, liste ve hatta son kısımda kurum kültürünü şekillendirmek için bir proje planı bile bulacaksınız.

Hem girişimlere büyüme konusunda danışmanlık veren, hem de önemli bir dönem insan kaynaklarında / insanla ilgili konularda çalışmış biri olarak bu kitabın gözümdeki yeri farklı. Somut faydası konusunda inançlıyım.

Keyifle okumanız dileğiyle,

Ozan.

Startups Grow Wİth People