Yenilikçi ve Etkili CV Hazırlama

Yenilikçi ve etkili CV hazırlamak, diğer bir değişle, etkileyici, akılda kalıcı ve sizi kuvvetli gösterecek bir özgeçmiş yazmak daha iyi işlerde çalışmak için oldukça önemlidir.

İçinde bulunduğumuz rekabetçi ekonomi bazı zorlukları getiriyor, doğru ancak buradan doğan faydalar da var.

Örneğin artık çoğu şirket yaratıcılığa ve yenilikçiliğe önem veriyor. Bir yandan da CV, sizin kendinizi gösterdiğiniz, tanıttığınız bir döküman, o yüzden bu döküman üzerinde içerikten fedakarlık yapmadan sizin yaratıcılığınızı, yenilikçiliğinizi, farklı düşünme ve kendiniz sunma şeklinizi gösteren tüm bilgiler pozitif fayda sağlayacaktır.

 

CV’de nasıl yenilikçi olunur, nasıl en doğru etki yaratılır?

İlk olarak paylaşmak istediğim kaynak: ehancv.com Oldukça vizyoner, yalın, eğlenceli ve hedef odaklı bir CV formatı oluşturma yöntemi sunuyorlar. Asıl sloganları: hakettiğiniz işi bulacak CV’yi yaratın. Ben beğendim, bir göz atmanızı öneririm.

Ancak şunu da vurgulamak gerekli, Türkiye’deki çoğu işveren oldukça detaylı özgeçmişler istiyorlar, o yüzden bu format iyi bir “özet CV” olabilir ancak daha detaylı bir “tam CV” bulundurmanız da hala yarar var.

İkinci yöntem format değiştirmek. Yani CV’yi düz bir metin olarak değil, bir sunum olarak tasarladığınızı düşünün. Bunun en büyük avantajı daha büyük bir alana sahip olmanız, kendinizi daha iyi anlatma şansı bulmanız, bu sayfalarda tasarım becerilerinizi konuşturabilmeniz. Ancak dezavantaj ise kolay çıktısı alınamaycak olması ve .ppt veya keynote gibi formatların bazen sorun çıkarabilmesi ve fazlaca yer kaplayabilmesi, bu yüzden maillerde almak ve atmak zor olabilir. Böyle opsiyonlar mimarlar, tasarımcılar, fotoğrafçılar, grafik sanatçıları için daha uygun kabul edilebilir.

Üçüncü yöntem infografik veya açık tasarım uygulamalarını kullanmak. Bunlara en iyi örnekler olarak prezi.com, canva.com ve Piktochart.com uygulamalarını kullanabilirsiniz. Ayrıca lokal olarak açılmış bir site, www.infografik.com.tr de dikkat çekici. Bu yöntemler Yenilikçi CV yazmanıza ve en büyük etkiyi yaratmanızda faydalı olabilir.

Diğer bir yöntem geleneksel olmayan kanalları kullanmaktan geçiyor, yani Facebook, Linkedin, Pinterest, Twitter ve hatta Snapchat gibi platformların hayatımıza girmesiyle ve özellikle şirketlerin de bu platformlara gözlerini dikmesiyle yenilikçi işler yapmak için çok büyük alanlar açılmış bulunuyor. Biraz esnek bakarak, yenilikçi düşünerek ve nasıl en doğru etkiyi yaratırım sorusunu sorarak çok dikkat çekici işler yapmak mümkün.

Görsel alanı iyi kullanan bir CV örneği:

Yaratıcı CV
Yeniliçi ve Etkili CV hazırlama yollarına örnek

 

Çok ilgi çekici ve ilham verici, yenilikçiliği, yaratıcılığı tetikleyecek CV Örnekleri

 

Dipnot olarak şunu söylemekte yarar var, CV’nizi yenilikçi ve yaratıcı yaptıkça daha çok dikkat çekme şansı kazandığınız kadar, bazı kişiler tarafından da kuralı bozmakla suçlanabileceğinizi ve bunun riskleri olan bir yöntem olduğunu unutmayın. Bazı kişiler be bazı rol başvuruları için klasik bir CV formatı çok daha uygun olabilir.

 

Yeniliçi ve Etkili CV hazırlama benzeri diğer ilgili yazıları keşfedin:

Nasıl Nitelikli İş Bulunur

İş Görüşmesinde Yapılmaması Gerekenler

 

 

 

Bir cevap yazın

Your email address will not be published.