Yetenek Kaşifi: Doğru İnsanı İşe Al – Değişim Yaratan Yeni Bir Kitap!

3 sorum & 1 de önemli haberim var.

-Bir iş görüşmesi nasıl daha iyi yürütülür?

-Görüşmeye gelen adaylar nasıl daha iyi tanınır?

-Hangi insanlarla çalışılabileceği, hangilerinin kurum için yıkıcı olacağı nasıl anlaşılır?

Bu sorulara yorumlarınızı merak ediyorum. Bir yandan, kişisel bir bilgi paylaşayım: Kendim bir işe alım uzmanı olarak hem Turkcell’in İK’sında, hem de Heidrick&Struggles Yönetici Seçme alanında çalıştım. O zamanlar kendimi geliştirecek kaynakları aradığımda ve yukarıdaki soruları sorduğumda yeterince dolu, bilimsel, araştırılmış ve kuvvetli cevaplar bulamamıştım. Yıllar sonra, bugün, sizinle yeni çıkan kitabım “Yetenek Kaşifi”ni paylaşmak istiyorum. Amaç: Türkiye’de yapılan iş görüşmelerinin kalitesini arttırmak ve işe alım kararlarının niteliğini yukarı çekmek! En başta bu üç soruya cevap veriyor. Uzun bir emeğe, araştırmaya, bilime ve tecrübeye dayanıyor.

“Doğru İnsanı İşe Almak” konusunu önemli buluyorsanız, artık bunun tekniği konusunda referans alabileceğiniz bir kaynak var. Kitabı doğrudan edinmek isterseniz: https://lnkd.in/dUxnKgA

Mayıs ayında, kitabı anlatmak için takvimimde zaman ayırdım, eğer kurumsal olarak bu konu üzerinde birlikte bir çalışma yapalım derseniz, bana mesaj yazabilirsiniz.

Sevgiler & İyi okumalar Ozan.

Fikir vermesi adına kitaptan kısa bir alıntı:

“Günlük hayatta ve iş ortamında tanıştığınız insanların gizli motivasyonlarını, tereddütlerini, inanışlarını, korkularını, isteklerini, düşüncelerini, akıllarını kurcalayanları ve en önemli değerlerini apaçık görebilseydiniz hayatınız nasıl değişirdi? Karar alma süreçleriniz nasıl etkilenirdi?

Yetenek Kâşifi, hem iş hem özel yaşamınızda karşı karşıya kaldığınız tüm insan etkileşimlerinde kullanılabileceğiniz, dikkatle ve derinlemesine gözlemlerle tasarlanmış bir “model” içermektedir.

Bu çalışmanın başlıca amacı, bir organizasyondaki işverenlerin ya da işe alım yöneticilerinin, iş görüşmesi uygulamalarının kalitesini artırarak ve aday tecrübesini geliştirerek daha etkin işe alım kararları vermelerine rehberlik etmektir. Ayrıca, bu kitapta bulacağınız teorik ve pratiğe dönük uygulamalar, benzer insan etkileşimi dinamiklerini barındıran herhangi bir ortamda da kullanılabilir. Kitabın içeriğinde bulacağınız fikir ve ipuçları, işe alım ve insan kaynakları alanının da ötesine geçerek satış, satın alma, pazarlama; kısacası, insan etkileşimini ve iş hayatındaki karar verme süreçlerini içeren herhangi bir bağlamda fayda sağlayacaktır. Bu kitapta bahsi geçen model, yüz yüze ve birebir etkileşimlerin tamamında daha iyi performans göstermeniz, insanlar arasında geçen diyalogları daha iyi anlamanız ve çözümlemeniz için kullanılabilir…”