Udemy’den İyi İçerikle Para Kazanılır mı? (Bir Deney)

Udemy’nin bir platform olarak gelişimi uzun süredir ilgimi çekiyor.

Daha önce nasıl bir büyüme ve sıçrama yaptıklarına ve kurucularının Türkiye’den çıkması ve Silikon vadisindeki başarılarına ilişkin yazmıştım.

Uzaktan izlemek olmaz, en iyisi birebir deneyimlemek diyerek ben de bir konuda bir “Udemy Course” oluşturdum ve vermeye başladım.

Platformun buradaki eğitmenler açısından ne kadar verimli olduğunu ölçmek için ise jenerik ve popüler sayılabilecek bir konu başlığını, “How to Get People to Listen to You” olarak belirledim.

Bir Deney

Aslında buna bir deney olarak bakıyorum. 2,5 saate yakın, oldukça kaliteli bir içerikle dolu bir Udemy Dersi bakalım önümüzdeki günlerde nasıl bir performans gösterecek.

İşin çekim, video öncesi metin oluşturma, içerik tasarlama, ön araştırma derken bir çok zahmetli aşaması var ancak sonuçta bu kadar emeğe karşılık ortaya bir kaç saatlik güzel bir öğrenme deneyimi yapıyor. Geleneksel sınıf içi eğitime göre işin daha büyük kısmını eğitmen yapıyor denilebilir.

Yine de mücadelenin bir kısmı iyi içerik, bir kısmı ise içeriğin pazarlaması üzerinden dönüyor. Çok iyi içerik sıfır pazarlama ile sönüp gidebiliyor.

Udemy’nin dinamikleri nasıl, içerik kalitesini mi pazarlamayı mı ağırlıklandııryor zamanla göreceğiz.

Sizin de ilginizi çekerse bu linkten toplam 20 tane olan indirim kuponları bitmeden deneyebilirsiniz: https://www.udemy.com/how-to-get-people-to-listen-to-you/?couponCode=thinkingsociety

Ekstra Bilgi (Ders içerik sayfasından)

“Learn the most important one-on-one skill that dominates your daily life.

How do you keep people engaged during a dialogue?

What you say matters to the extent your audience is paying attention to you. In an age of unlimited distractions, you need to be a master at keeping the interest of your listener.

This course is about the art and science of building engaging conversations with people. It teaches both the theory and practice on how to draw attention, grab interest and hook your listeners to you while you are speaking.

This course is for anyone who can benefit from having more inspirational, stimulating, engaging, in-depth, focused and impactful conversations with their colleagues, friends, business prospects, relationships and new acquaintances.

Based on insights from human psychology, organizational behavior, motivation science, reward systems, sociological thinking as well as from the corporate work environment, recruitment and job interviews, this course offers a dense, well-researched and carefully structured curriculum that crams years of experience and observations into a little under 3 hours.”

Eğer bu çalışmanın çıktıları nasıl olur merak ediyorsanız bana yazın. İsteğe göre daha detaylı olarak üretim sürecini ve çıktıları paylaşabilirim.

www.ozandagdeviren.com

3 thoughts on “Udemy’den İyi İçerikle Para Kazanılır mı? (Bir Deney)”

  1. Fikret
     · 

    Merhaba Hocam,

    Deney nasıl gidiyor merak ettim. Benim de yayınladığım bir udemy eğitimim var. Şimdi ikincisini hazırlıyorum. Tecrübe paylaşımı faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

    Bu arada ses kalitesi epey iyi ne tür ekipman ve yazılım kullanıyorsunuz? Ben AT2020 bir mikrofon ve camtasia ile hazırladım. Ancak odadaki yankıyı tam olarak sıfırlayamadım.

    Benim eğitimim de wordpress ile alakalı şuradan bakabilirsiniz.
    bit.ly/yzd50indirim
    Hoşçakalın.

  2. Ozan
     · 

    Selamlar,
    Blue Snowball kullandım ses kaydı için. Memnunum. Odada sesin yansıyacağı yüzeyleri kapatmak gerekiyor. Bir de mikrofon açısı önemli.
    Eğitime bakacağım. Elinize sağlık.

  3. Ashlee C
     · 

    I like this blog very much, Its a rattling
    nice berth to read and get information.Leadership

Bir cevap yazın

Your email address will not be published.